Tidligere korledere

Tidligere korledere

Poul Johansen (1966 - 1982)

 

Poul Johansen er født i 1926. Han var organist ved Grindsted Kirke, hvor han blev ansat i 1951. Han havde etableret og ledet Grindsted Kirkes Drengekor. Han søgte dog nye udfordringer og søgte derfor det ledige job som orgnist ved Christianskirken.


 

Han blev ansat ved Christianskirken den 1. januar 1966. Han havde visioner om at oprette et drengekor i Christianskirken i Fredericia. Og allerede den 14. februar 1966 blev den første korøvelse i Christianskirken afviklet med i alt 5 drenge. Kredsen af drenge blev dog hurtig udvidet, og Christiankirkens Drengekors første officielle medvirken ved en gudstjeneste fandt sted den 10. april 1966 (påskesøndag).


 

Nogle kormedlemmer ville hævde, at den officielle fødselsdag er den 14. februar 1966, mens andre vil mene, at det er den 10. april 1966. Det er dog den 10. april, som i dag bliver regnet for den officielle fødselsdag.


 

Poul Johansen var som korleder med til at indspille 2 LP´er (Johan Sebastian Bach og Christianskirkens Drengekor synger juletoner). Begge plader blev indspillet i 1970´erne. I Poul Johansens tid som organist og korleder nåede koret op på lidt over 40 medlemmer, som sang i koret på samme tid. Han ansatte i alt 105 korsangere i sin tid som korleder.


 

Poul Johansen døde den 24. januar 1982.
Poul Skjølstrup Larsen (1982 - 2002)

 

Poul Skjølstrup Larsen er født i 1955 i Hjørring. Han er uddannet ved Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg med Niels Åge Bundgaard og Freddy Samsing som orgellærere. Poul har taget videregående studier i Paris hos Marie Claire Alain og André Isoir.


 

Han har deltaget i mesterkurser om barokkens opførelsespraksis hos Michael Radulescu, Hans Fagius, Gillian Weir, Olivier Latry og Andrew Parrott og i improvisation hos Peter Møller og Anders Bondeman.


 

Poul Skjølstrup Larsen var organist og korleder i Christianskirken fra 1982 til 2002, hvor han som leder har opført en række oratorier og andre værker for kor og orkestre. Han har i samme forbindelse medvirket i "Før søndagen" i DR-TV, samt ved forskellige andre tv- og radioproduktioner.


 

Han er nu organist i Løgumkloster Kirke, hvor han står for kirkens omfattende koncertliv med omkring 30 koncerter årligt. Som orgelsolist har Poul lavet 35 koncerter i samtlige Danmarks Domkirker samt en række af de betydeligste kirker i Tyskland, Færøerne, Grønland, Schweiz og Wien i Østrig med fokus på Søren Kierkegaard i samarbejde med cellisten Christina Meißner samt tidligere rektor på præstehøjskolen Eberhard Harbsmeier.


 

Poul Skjølstrup Larsen har optrådt som orgelsolist alle nordeuropæiske lande.
Hans Christian Magaard (2002 - 2008)

 

Hans Christian Magaard er født i 1947 i Vejle. Han er uddannet ved Aarhus Universitet, Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Han har taget en videregående dirigentuddannelse - bl.a. på kurser med Eric Ericson, Andrew Parrott og Børge Wagner.


 

Hans Christian Magaard var organist og kantor i Herning Kirke fra 1976 til 1984 og havde her ansvar for Herning Kirkes Drengekor. Han var dirigent for Aarhus Studiekor fra 1976 til 1982 og organist og kantor i Haderslev Domkirke fra 1987 til 1999. Han har sideløbende været ansat som lærer, afdelings- og studieleder ved Løgumkloster Kirkemusikskole fra 1984 til 2002.


 

Han har medvirket ved grammefon- og CD-indspilninger samt i radio- og tv-produktioner for DR-TV.


 

Han har desuden ledet opførelser af større værker for kor og orkester som Heinrich Schütz´s Juleoratorium og Musikalische Exequien , Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Haydns Paukemesse samt Saint-Saëns Juleoratorium.


 

Han blev ansat som organist ved Christianskirken og som korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor den 1. oktober 2002. Med udgangen af juli 2008 valgte han at gå ned i tid, og fortsætte som organistassistent ved Christianskirken. Hans Christian Magaard stoppede som organistassistent ved Christianskirken i maj 2015.


 

I perioden siden 2009 har han desuden varetaget projektopgaver for organisationen Folkekirkens Ungdomskor, bl.a. som korkonsulent og som faglig konsulent for FUK's Nodebibliotek. Her har han bl.a. implementeret en database / søgemaskine for kirkelige korledere, der her kan søge inspiration til korarbejde i folkekirkens tjeneste.
Hedvig Dobias (2008 - 2016)


Hedvig Dobias er født i 1975 i Kecskemet i Ungarn. Hun er diplomuddannet organist ved Franz Liszt Academy i Budapest og har taget studier i improvisation hos Jesper Madsen på Vestjysk Musikkonservatorium samt solistuderende hos Professor Bine Katrine Bryndorf ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium og

solistuderende hos Wolfgang Zerer i Hamburg.


Hedvig Dobias er prisvinder ved den 8. internationale orgelkonkurrence i Odense. Hun har virket som organistassistent i Ribe Domkirke samt spillet som organist ved Sct. Nicolai Kirke i Kolding under radioudsendelsen "Før søndagen".


Hun var deltager i CD-udgivelse i anledning af orgelbygger Marcussen &  Søn´s 200 års jubilæum.


Hedvig Dobias har været ansat som organist i Simon Peterskirken i Kolding fra 2004 til og med 2008.


Den 1. august 2008 blev hun ansat som organist og korleder ved Christianskirken i Fredericia, hvor hun bl.a. har deltaget på 5 udlandsturnéer i hhv. Ungarn, Rusland, Finland, Tyskland og Italien.


 

Hedvig Dobias har også deltaget i flere CD udgivelser sammen med Trinitatis Kirkes Pigekor i Fredericia, samt deltaget i opførelsen af hhv. Faurés Requie, Bachs Juleoratorie og Händels Messias.


Hedvig Dobias valgte at søge nye udfordringer og fik jobbet som organist og korleder i Sct. Nicolai Kirke i Kolding fra den 1. april 2016.Theis Lyng Reinvang (2016-2019)


Cand. mus. i klassisk kor- og orkesterledelse ved Det Fynske Musikkonservatorium, Carl Nielsen Akademiet, Hos Alice Granum og Jørgen Fuglebæk.


Organistuddannet fra Sjællands Kirkemusikskole.


Studier i musikvidenskab, herunder korledelse hos Morten Schuldt-Jensen, Københavns Universitet.


Efteruddannelse og masterclass i korledelse hos Voces Academy, København og Oxford, ved Peter Hanke.


Tidligere sang- og klaverpædagog på Hvidovre musikskole.


Kapelmester ved Dorotheateatret, Kolding festspil, Vejle Kommunes forestilling ”Shine”  og Teater Maltrøm.


Har dirigeret mange forskellige kor og orkestre, herunder opførelser af Bachs Juleoratorium, Matthäus-passion, Mozart requiem mv.


Niels Nørgaard (2019-2021)


Niels Nørgaard blev i 1992 færdiguddannet som musikleder på Det Jyske Musikkonservatorium. Han var i en årrække fast dirigent for det klassiske kor Århus Studiekor og har undervist i korledelse på Aarhus Universitet. Han har desuden fungeret som vejleder for studerende på universitetet og musikkonservatoriet, og er ekstern censor i rytmisk korledelse på konservatoriet. I de senere år er Niels blevet en efterspurgt instruktør på kurser og workshops for både rytmiske og klassiske kor i hele landet. Han laver desuden vokalarrangementer på bestilling og har blandt andet arrangeret for DR Pigekoret.

Niels var i 1995 med til at grundlægge vokalgruppen Basix. Siden har han, ud over at synge, været aktiv som arrangør og sangskriver i gruppen. Sammen med Basix har han lavet talrige masterclasses og workshops for vokalgrupper i ind- og udland

Copyright © 2022 Christianskirkens Drenge- & Mandskor